Korpa
Nema proizvoda u korpi
 

Računaljka kocke i brojevi

Računaljka kocke i brojevi
Klik za veći prikaz
cena: 1.800 RSD
raspoloživost: 3
šifra proizvoda: 0071
proizvođač: Kockica
prosečna ocena: nije ocenjen

količina Stavi u korpu

mera kocke:3/3/2 cm pločica:3/4.5/06 cm ,31/23/7 cm
materijal:kvalitetno tvrdo drvo
boja:farbano neškodljivim lak bojama na
vodenoj osnovi,farbane površine se mogu
oprati-ne potapati.Boje poseduju certifikat
Komplet sadrži:1 stalak sa 5 palica 23 cm dužine
10 natur kocaka,10 žutih kocaka,10 crvenih kocaka 10 tamno plavih kocaka, 10 zelenih kocaka
3 komada od svakog broja od 1- 9
2 komada broja od 10
2 pločice minusa,plusa ,3pločice od znaka jednakosti.
Namena:vertikalna računaljka za raspoznavanje
brojeva .Kroz igru deca upoznaju jednostavne matematičke radnje sabiranje i oduzimanje.
Namenjena deci od 5 godine pa na više.

‚‚Pomoću ove igračake dete uči boje, pojam broja, količine, prebrojavanje, redoslede, vežba motoriku šake, kao i koordinaciju oko-ruka.

Detetu dajte zadatak da prebroji koliko ima kocaka određene boje. Možete poređati kocke različitih boja, a dete pitati koja boja je pre određene, a koja posle. Na jedan stalak poređajte kocke različitih boja određenim redosledom, a od deteta tražite da poređa isto. Takođe, sa detetom možete vežbati jednostavne matematičke radnje, sabiranje i oduzimanje. Sastavite zadatak pomoću brojeva napisanih na kockama, a detetu dajte zadatak da izračuna pomoću računaljke.

Možete raditi i obrnutim redosledom tako što ćete sastaviti zadatak pomoću računaljke. Na jednom stalku stavite određeni broj kocaka jedne boje, a na drugom stalku broj kocaka druge boje. Od deteta tražite da taj izraz napiše pomoću kocaka na kojima su napisani brojevi, a zatim da izračuna.

Pored toga, sa detetom možete vežbati pisanje i razlikovanje jednocifrenih, dvocifrenih i trocifrenih brojeva. Jedna boja predstavlja broj stotina, druga boja broj desetica, a treća broj jedinica. Poređajte na stalak određeni broj kocaka različitih boja. Dete treba da napiše broj tako da svaku cifru stavi u odgovarajući položaj. Možete i da sastavite neki broj, a od deteta tražite da taj broj napiše tako što će ređati kocke na stalak.

Ovu aktivnost možete i sami da osmislite tako što ćete umesto kocaka koristiti čepove ili isečene papire različitih boja. Umesto kocaka sa bojama napišite papire sa brojevima i matematičkim znacima. Dete najlakše uči kroz igru zato igrajte se sa njim pomoću brojeva i omogućite im da zavole matematiku‚‚Logopedski edukativni centar Čabrakapa -Beograd

Ocena proizvoda
Moje ime


Moj komentar Obaveštenje: HTML nije dostupan!

Ocena Loše            Dobro

Molimo upišite prikazani kod:

Računaljka kocke i brojevi
Klik za veći prikaz